טיפים לבחירת הסלמון הטוב ביותר
לפני שנצלול למתכונים, בואו נקדיש רגע לדבר על איך לבחור את הסלמון הטוב ביותר למנה שלכם. הנה כמה טיפים שיעזרו לך לבחור נכון:
חפש סלמון שנתפס בטבע
כשקונים סלמון, חשוב לחפש סלמון שנתפס בטבע ולא סלמון גידול. סלמון גידול יכול להכיל רמות גבוהות יותר של מזהמים ואנטיביוטיקה, בעוד שסלמון שנתפס בטבע הוא בחירה בריאה ובת קיימא יותר.
בדוק את הצבע
צבע הסלמון יכול לתת לך אינדיקציה לאיכותו. סלמון טרי צריך להיות בעל צבע בהיר ותוסס, עם ברק מבריק. אם הדג נראה עמום או בעל גוון אפרפר, ייתכן שהוא לא טרי.
תריח את הדג
ריח הדג יכול גם לתת לך רמז לגבי טריותו. סלמון טרי צריך להיות בעל ניחוח עדין דמוי אוקיינוס. אם הדג מדיף ריח דגי או חמוץ מדי, ייתכן שהוא לא טרי.
בדוק את הטקסטורה
כשאתם בוחרים סלמון, הרגישו את הבשר כדי לוודא שהוא מוצק ולא משאיר חותם כשלוחצים עליו. אם הבשר רך או עיסתי, ייתכן שהדג לא יהיה טרי.
עכשיו כשאתם יודעים איך לבחור את הסלמון הטוב ביותר, בואו נעבור לכמה מתכונים טעימים.
סלמון בגריל עם לימון ושמיר
סלמון בגריל הוא מנה קלאסית המושלמת לברביקיו בקיץ או לארוחת ערב. המתכון הזה משלב את טעמי הלימון והשמיר למנה קלילה ומרעננת שבטוח תרשים את האורחים שלכם.
רכיבים
- 4 פילה סלמון - מלח ופלפל - 2 כפות שמן זית - 2 כפות שמיר טרי קצוץ - 1 לימון פרוס
הוראות
1. מחממים את הגריל לחום בינוני-גבוה.
2. מתבלים את פילה הסלמון במלח ופלפל.
3. מברישים את הפילטים בשמן זית.
4. מניחים את פילה הסלמון על הגריל, כשהעור כלפי מטה.
5. צולים במשך 6 עד 8 דקות, או עד שהבשר אטום ומתקלף בקלות בעזרת מזלג.
6. מפזרים את השמיר הקצוץ על הפילטים.
7. מגישים עם פרוסות לימון בצד.
סלמון אפוי עם זיגוג חרדל דבש
אם אתם מחפשים דרך פשוטה וטעימה להכין סלמון, המתכון הזה הוא בשבילכם. זיגוג חרדל הדבש נותן לסלמון טעם מתוק וחריף שבטוח ישמח.
רכיבים
- 4 פילה סלמון - מלח ופלפל - 1/4 כוס דבש - 2 כפות חרדל דיז'ון - 1 כף רוטב סויה - 1 כף שמן זית
הוראות
1. מחממים את התנור ל-375 מעלות צלזיוס. 2. מתבלים את פילה הסלמון במלח ופלפל.
3. טורפים בקערה קטנה את הדבש, חרדל דיז'ון, רוטב סויה ושמן זית.
4. מברישים את הזיגוג על פילה הסלמון.
5. מניחים את הפילטים בתבנית אפייה ואופים במשך 12 עד 15 דקות, או עד שהבשר אטום ומתקלף בקלות בעזרת מזלג.
סלמון צרוב במחבת עם שום וחמאה
סלמון צרוב במחבת הוא מנה מהירה וקלה שמתאימה לארוחת ערב של שבוע. המתכון הזה מוסיף שום וחמאה למנה עשירה וטעימה שכולם יבקשו שניות.
רכיבים
- 4 פילה סלמון - מלח ופלפל - 2 כפות שמן זית - 2 שיני שום טחונות - 2 כפות חמאה - פלחי לימון
הוראות
1. מתבלים את פילה הסלמון במלח ופלפל.
2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
3. מוסיפים את פילה הסלמון למחבת כשהעור כלפי מטה.
4. מבשלים במשך 4 עד 5 דקות, או עד שהעור פריך וזהוב.
5. הופכים את הפילטים ומוסיפים את השום והחמאה הטחונים למחבת.
6. מבשלים עוד 2 עד 3 דקות, או עד שהבשר אטום ומתקלף בקלות בעזרת מזלג.
7. מגישים עם חתיכות לימון בצד.
סיכום
סלמון הוא דג טעים ובריא שניתן להכין במגוון דרכים שיתאים לכל טעם ולכל אירוע. בין אם אתם מעדיפים סלמון בגריל, אפוי או צרוב במחבת, יש שם מתכון שבטוח ירשים את אורחי ארוחת הערב שלכם. אז למה שלא תנסו את אחד ממתכוני הסלמון המומחים האלה היום ותפנקו את בלוטות הטעם שלכם בהרפתקה קולינרית שהם לא ישכחו?