יתרונות בריאותיים של אכילת בקלה
בקלה הוא מקור מצוין לחלבון רזה, החיוני לבנייה ולתיקון השרירים. הוא גם עשיר בחומצות שומן אומגה 3, שיכולות לעזור להפחית דלקת ולשפר את בריאות הלב. בנוסף, בקלה הוא מקור טוב לויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין B12, ויטמין D וסלניום.
אחד היתרונות הגדולים ביותר של אכילת בקלה הוא תכולת הקלוריות והשומן הנמוכה שלו. מנה של 3 אונקיות של בקלה מכילה רק כ-90 קלוריות ופחות מ-1 גרם של שומן. זה הופך אותו לאופציה מצוינת עבור כל מי שמחפש לשמור על משקל בריא או להפחית את צריכת השומן הכוללת שלו.
יתרון נוסף של בקלה הוא הרבגוניות שלו. ניתן לאפות, לצלות או לטגן, ומשתלב היטב עם מגוון טעמים ומרכיבים. זה הופך אותו לדג נהדר להתנסות איתו במטבח.
כעת, לאחר שחקרנו את היתרונות הבריאותיים של אכילת בקלה, בואו נצלול לתוך כמה מתכוני בקלה טעימים וקלים להכנה.
מנת דגים וצ'יפס קלאסית
פיש אנד צ'יפס הוא מאכל קלאסי שפופולרי במקומות רבים בעולם. מתכון זה נותן סיבוב בריא למנה המסורתית על ידי אפיית הבקלה במקום טיגונו. הנה מה שתצטרך:
- 1 ק"ג פילה בקלה - 1 כוס פירורי לחם פנקו - 2 כפות שמן זית - 1 כפית אבקת שום - 1/2 כפית פפריקה - מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
1. מחממים את התנור ל-425 מעלות צלזיוס.
2. מרפדים תבנית בנייר כסף ומצפים קלות בספריי בישול.
3. בצלחת רדודה מערבבים יחד את פירורי הלחם, שמן הזית, אבקת השום, הפפריקה, המלח והפלפל.
4. טובלים כל פילה בקלה בתערובת פירורי הלחם, תוך הקפדה על ציפוי שני הצדדים.
5. מניחים את פילה הבקלה על תבנית האפייה המוכנה ואופים 15-20 דקות, או עד שהדג מבושל ופירורי הלחם מזהיבים.
המתכון הזה הוא תפיסה בריאה יותר על מנת הפיש אנד צ'יפס הקלאסית. פירורי הלחם של הפנקו מוסיפים קראנץ' נחמד, בעוד השום והפפריקה נותנים למנה בעיטה בטעם.
קארי בקלה
אם אתם מחפשים ארוחה עשירה ומלאת טעם, מתכון קארי בקלה זה אופציה נהדרת. הנה מה שתצטרך:
- 1 ק"ג פילה בקלה, חתוך לחתיכות בגודל ביס - 1 בצל, קצוץ - 2 שיני שום, טחונות - 1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורר - 1 כף אבקת קארי - 1 כוס חלב קוקוס - 1 כוס מרק עוף - 1 כוס אפונה קפואה - מלח ופלפל לפי הטעם - אורז, להגשה
הוראות:
1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך, כ-5 דקות.
2. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ואבקת הקארי ומבשלים 2-3 דקות נוספות.
3. מוסיפים את חלב הקוקוס ומרק העוף, ומביאים את התערובת לרתיחה.
4. מוסיפים למחבת את פילה הבקלה והאפונה ומערבבים בעדינות לאיחוד.
5. מכסים את המחבת ומבשלים 10-12 דקות, או עד שהדג מבושל והרוטב מסמיך.
6. מגישים את הקארי על אורז.
מתכון קארי בקלה עמוס בטעם ומושלם ללילה נעים. חלב הקוקוס מוסיף מרקם קרמי, בעוד אבקת הקארי והג'ינג'ר נותנים למנה בעיטה טעימה.
לימון שום בקלה
מתכון בקלה שום לימון זה פשוט להכנה ומפוצץ בטעם. הנה מה שתצטרך:
- 1 ק"ג פילה בקלה - 2 כפות שמן זית - 2 שיני שום, טחונות - 1 לימון, מיץ - 1 כף פטרוזיליה טרייה, קצוצה - מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
1. מחממים את התנור ל-400 מעלות צלזיוס.
2. מרפדים תבנית בנייר כסף ומצפים קלות בספריי בישול.
3. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, השום, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
4. מניחים את פילה הבקלה על תבנית האפייה המוכנה ומברישים את תערובת השום הלימון מעל כל פילה.
5. אופים 12-15 דקות, או עד שהדג מבושל ומתקלף בקלות בעזרת מזלג.
מתכון בקלה שום לימון זה מושלם לארוחת שבוע מהירה וקלה. הלימון והשום מוסיפים פרץ של טעם, בעוד הפטרוזיליה מעניקה למנה טעם עשבוני רענן.
סיכום
בקלה הוא דג טעים ורב-תכליתי המושלם למגוון רחב של מנות. בין אם אתם חובבי פירות ים או סתם רוצים לשנות את שגרת ארוחת הערב שלכם, מתכוני הבקלה האלה בטוח ירשימו. לא רק שהם קלים להכנה, אלא שהם גם עמוסים ביתרונות בריאותיים. אז בפעם הבאה שאתה במצב רוח לדגים, נסה את אחד מהמתכונים האלה. בלוטות הטעם שלך (וגופך) יודו לך.