למה לבחור בשרים ודגים רזים
כשמדובר במקורות חלבון, בשר רזה ודגים הם בחירה מצוינת. בניגוד לבשר אדום, העשיר בשומן רווי, מזונות אלו דלים בשומן ובקלוריות. הם גם עשירים בחומרי תזונה חיוניים כגון חומצות שומן אומגה 3, ויטמינים מקבוצת B, ברזל ואבץ. אכילת חלבונים רזים יכולה לעזור לך לשמור על משקל תקין, לבנות שרירים ולהפחית את הסיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב וסוכרת.
טיפים לבישול בשרים ודגים רזים
בישול בשרים ודגים רזים דורש קצת יותר עדינות מאשר בישול סוגים אחרים של חלבון. הנה כמה טיפים שיבטיחו שהמנות שלכם ייצאו בצורה מושלמת:
1. בחר את החתכים הנכונים
כאשר בוחרים בשרים רזים, חשוב לבחור נתחים בעלי מעט שומן גלוי עד ללא שומן. דוגמאות לנתחי בשר רזים כוללים חזה עוף, חזה הודו, שקדי חזיר וסינטה בקר. כשזה מגיע לדגים, חפשו זנים דלים בכספית ועשירים בחומצות שומן אומגה 3, כמו סלמון, פורל וטונה.
2. מתבלים באופן חופשי
בשרים ודגים רזים יכולים להיות תפלים אם לא מתבלים כראוי. השתמש במגוון עשבי תיבול ותבלינים כדי להוסיף טעם למנות שלך. לדוגמה, אתה יכול להשתמש בשום, בצל, כמון, פפריקה ואבקת צ'ילי כדי לתת למנות הבשר שלך בעיטה. לדגים, נסה לתבל בלימון, שמיר או פטרוזיליה.
3. השתמשו בשיטת הבישול הנכונה
שיטת הבישול שתבחר יכולה להשפיע על המרקם והטעם של הבשר והדגים הרזים שלך. צלייה, צלייה ואפייה הן כולן אפשרויות נהדרות עבור בשרים, בעוד שצלייה וצלייה עובדים היטב עבור דגים. הקפד לא לבשל יתר על המידה את החלבונים שלך, כי זה יכול להפוך אותם קשים ויבשים. השתמשו במדחום לבשר כדי לוודא שהבשר שלכם מבושל לטמפרטורה המתאימה.
מתכוני בשר ודגים רזים
עכשיו כשאתה יודע לבשל בשרים ודגים רזים, הגיע הזמן לנסות כמה מתכונים! הנה כמה שיעזרו לך להתחיל:
1. סלמון בגריל עם סלסה מנגו
מצרכים: - 4 פילה סלמון - 1 מנגו, חתוך לקוביות - 1 אבוקדו, חתוך לקוביות - 1/2 בצל אדום, חתוך לקוביות - 1 ג'לפנו, זרע וחתוך לקוביות - 2 כפות כוסברה קצוצה - מיץ מ-1 ליים - מלח ופלפל - שמן זית
הוראות שימוש: 1. מחממים גריל לחום בינוני-גבוה. 2. מתבלים פילה סלמון במלח, פלפל ושמן זית. 3. צולים סלמון במשך 4-5 דקות לכל צד, או עד שהוא מוכן. 4. מערבבים בקערה נפרדת מנגו, אבוקדו, בצל אדום, ג'לפנו, כוסברה, מיץ ליים, מלח ופלפל. 5. מגישים סלמון בתוספת סלסת מנגו.
2. צ'ילי הודו
רכיבים: - 1 קילו הודו טחון - 1 בצל קצוץ - 1 פלפל ירוק, קצוץ - 2 שיני שום, טחונות - 1 קופסת עגבניות חתוכות לקוביות - 1 קופסת שעועית, מנוקזת ושטופה - 1 כף אבקת צ'ילי - 1 כפית כמון - 1 כפית פפריקה - מלח ופלפל - שמן זית
הוראות שימוש: 1. מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. 2. מוסיפים בצל ופלפל ומטגנים עד לריכוך, כ-5 דקות. 3. מוסיפים שום ותבלינים ומבשלים דקה נוספת. 4. מוסיפים הודו טחון ומבשלים עד להשחמה. 5. מוסיפים קוביות עגבניות ושעועית בנייר ומביאים לרתיחה. 6. מכסים ומבשלים 20-30 דקות תוך ערבוב מדי פעם. 7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
3. שיפודי עוף בגריל
רכיבים: - 1 קילו חזה עוף ללא עצמות, חתוך לקוביות - 1 פלפל אדום חתוך לקוביות - 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות - 1 בצל אדום חתוך לקוביות - 1/4 כוס שמן זית - 2 כפות מיץ לימון - 2 שיני שום, טחונות - 1 כפית אורגנו מיובש - מלח ופלפל
הוראות שימוש: 1. משרים שיפודי עץ במים למשך 30 דקות. 2. משחילים עוף, פלפלים ובצל אדום על שיפודים. 3. טורפים בקערה נפרדת שמן זית, מיץ לימון, שום, אורגנו, מלח ופלפל. 4. מברישים שיפודים במרינדה. 5. צולים שיפודים על אש בינונית-גבוהה במשך 8-10 דקות, הופכים מדי פעם, עד שהעוף מוכן.
סיכום
בשרים ודגים רזים הם מרכיבים בריאים ורב-תכליתיים שיכולים להוסיף מגוון וטעם לארוחות שלך. על ידי ביצוע טיפים לבישול אלה וניסיון של כמה מתכונים חדשים, אתה יכול ליהנות מהיתרונות של חלבונים טעימים אלה. אז למה לא לנסות אותם? בלוטות הטעם והגוף שלך יודו לך!