היתרונות הבריאותיים של שקדים
רמות כולסטרול נמוכות יותר
שקדים עשירים בשומנים חד בלתי רוויים ורב בלתי רוויים, אשר הוכחו כמשפרים את רמות הכולסטרול. מחקר שפורסם בכתב העת של איגוד הלב האמריקני מצא שצריכת שקדים מדי יום במשך שישה שבועות הורידה את רמות הכולסטרול ה-LDL (הרע) ב-6.9 אחוזים ואת רמות הכולסטרול הכוללות ב-4.4 אחוזים. מחקר אחר שפורסם ב-Journal of Nutrition מצא שצריכת שקדים כחטיף הפחיתה את רמות הטריגליצרידים לאחר הארוחה (אחרי הארוחה), שהם גורם סיכון למחלות לב.
בריאות הלב משופרת
שקדים מועילים גם לבריאות הלב בדרכים אחרות. הם מקור טוב למגנזיום, שחשוב ללחץ דם בריא ולתפקוד הלב. בנוסף, השקדים מכילים נוגדי חמצון שיכולים להגן מפני עקה חמצונית, תהליך שעלול לפגוע בתאים ולתרום למחלות לב. מחקר שפורסם ב-Journal of Agricultural and Food Chemistry מצא כי נוגדי החמצון בשקדים יכולים לסייע במניעת חמצון של כולסטרול LDL, שעלול להוביל להתפתחות רובד בעורקים.
ניהול משקל
למרות היותם עשירים בשומן, שקדים יכולים למעשה לעזור בניהול משקל. הסיבה לכך היא שתכולת הסיבים והחלבון הגבוהה של שקדים יכולה לעזור לך להרגיש מלא וסיפוק, מה שיכול להפחית את צריכת הקלוריות הכוללת. מחקר שפורסם בכתב העת European Journal of Clinical Nutrition מצא כי צריכת שקדים כחטיף הפחיתה את הרעב ושיפרה את השובע בהשוואה לחטיף דל שומן.
דרכים להכנת שקדים
קליה
קליית שקדים היא דרך פשוטה וטעימה להוציא את הטעם והפריכות הטבעיים שלהם. כדי לצלות שקדים, חממו מראש את התנור ל-350°F (175°C). מורחים את השקדים בשכבה אחת על תבנית עם נייר אפייה ואופים 10-12 דקות תוך ערבוב מדי פעם עד להזהבה. מניחים לשקדים להתקרר לפני ההגשה או האחסון.
קליה
קליית שקדים היא עוד דרך מצוינת להוסיף טעם ומרקם למנות שלך. לקלוי שקדים מחממים מחבת יבשה על אש בינונית. מוסיפים את השקדים למחבת ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם עד להזהבה וריחני, כ-5-7 דקות. שימו לב לא לשרוף את השקדים! מוציאים את השקדים מהמחבת ומניחים להם להתקרר לפני השימוש.
שחיקה
ניתן להשתמש בשקדים טחונים במגוון מוצרי מאפה, כולל עוגות, עוגיות ולחמים. כדי לטחון שקדים, פשוט מניחים אותם במעבד מזון או בבלנדר ומקציפים עד לטחון דק. שימו לב לא לעבד יתר על המידה, שכן השקדים עלולים להפוך לחמאת שקדים.
התמזגות
חלב שקדים הוא חלופה טעימה ומזינה לחלב חלבי. להכנת חלב שקדים, השרו 1 כוס שקדים במים למשך הלילה. מסננים ושוטפים את השקדים, ואז מוסיפים אותם לבלנדר עם 3-4 כוסות מים. מערבלים במהירות גבוהה במשך 1-2 דקות, או עד לקבלת תערובת חלקה. מסננים את חלב השקדים דרך שקית בד גבינה או חלב אגוזים, ולאחר מכן מאחסנים במקרר עד 4 ימים.
סיכום
שקדים הם אגוז רב תכליתי ומזין שניתן ליהנות ממנו במגוון דרכים. הם עמוסים בחלבון, סיבים, שומנים בריאים וויטמינים ומינרלים חיוניים. צריכת שקדים קשורה למגוון רחב של יתרונות בריאותיים, כולל רמות נמוכות יותר של כולסטרול, שיפור בריאות הלב, ניהול משקל והפחתת הסיכון לסוכרת. בין אם קלויים, קלויים, טחונים או מעורבבים, יש הרבה דרכים יצירתיות וטעימות לשלב שקדים במנות האהובות עליך. אז קדימה תהיו יצירתיים במטבח - בלוטות הטעם והגוף שלכם יודו לכם!